3 marca
Pani dietetyk Małgorzata Stanior do
naszych pysznych sałatek jarzynowych poleca własnego wypieku CHLEB
BEZGLUTENOWY
Do przygotowania potrzebne są:
-
mąka dyniowa, mąka jaglana, mąka ryżowa łącznie 0.5 kg (nie
gotowe mieszanki!)
- drożdże instant 9g lub zakwas domowej roboty
- woda 0.5-0.6 litra
- ziarna wg uznania: siemię lniane, słonecznik łuskany, pestki dyni, amarantus,
- łyżeczka płaska soli i cukru
- drożdże instant 9g lub zakwas domowej roboty
- woda 0.5-0.6 litra
- ziarna wg uznania: siemię lniane, słonecznik łuskany, pestki dyni, amarantus,
- łyżeczka płaska soli i cukru
Po dokładnym wymieszaniu i wyrośnięciu
należy piec w temperaturze 120 stopni przez 40-60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz